Молитви за зцілення

                                         Молитва за зцілення душі
Господи Ісусе, я молюся за свою душу. У ній відображені усі наслідки гріха. Через це я часто почуваюся знервованим(ною) і роздратованим(ною), неспокійним(ною) і мстивим(ою). Погані звички пустили коріння у моїй душі. Там залишилися знаки від ран, через що мені важко любити свого ближнього. Через різні переживання, які мав(ла) у житті, я став(ла) дуже недовірливим(ою).
О Господи, очисти мою підсвідомість. Увійди глибоко в неї зі Своїм світлом, так щоб темрява не поглинула її. Силою Своєї благодаті, торкнись глибиин моєї душі, яка є в’язним матеріальних речей і звідки походять мої страхи. Очисти мене так, щоб мій дух міг ще більше відкритись до Тебе і Твого Слова.
Я прошу, Господи Ісусе, щоб Ти зцілив усе моє занепокоєння і травми. Які виникли через мої невдачі та здійсненні плани. Очисти мене від усякої внутрішньої темряви і потурбуйся моїми ранами у центрі моєї підсвідомості. Силою Твого імені і через Твоє Слово залишаю зараз мудрування і зарозумілість, які опираються пізнанню Бога, і я підпорядковую кожну думку Твоїй волі.
Я прошу Тебе. Щоб моя душа була оновлена силою Твого Святого Духа і Твого Слова, так щоб тільки те, що правдиве, чесне, справедливе, чесне, любе, шанобливе і гідне хвали могло наповнити мої думки.
Нехай мир Божий, який набагато більший, ніж я можу зрозуміти, тримає моє серце і душу в Христі Ісусі.
Зараз я молюся за тих осіб, які духовно хворі і мають багато проблем. Полегши їхні тягарі і зціли їхні рани, які походять від їхніх духовних слабостей.
Захисти тих дітей і молодих людей, які отримали цей сумний спадок. Звільни їх від депресії, страхів, неврозів і всякої психологічної проблеми. Зціли також тих, які стали психологічно хворими через невдачі у сім’ї, у школі чи на роботі. Відведи від них будь-яку допомогу про самогубство і звільни їх від будь-якої думки, яка їх сковує.
Ісусе, будь єдиним Господом нашої душі! Своєю дорогоцінною Кров’ю звільни людей, що практикують окультизм і чародійство, наслідки яких ведуть до духовної темряви і смерті. Віднови мир і спокій у цих душах!
Амінь.
Молись за нас, о Діво Маріє, Мати Божа, в ім’я Ісуса!



                      Молитва за очищення серця і за небесну мудрість

Укріпи мене, Боже, благодаттю Святого Духа.
Дай мені силу скріпитися душею і звільнити своє серце від усякої непотрібної турботи і тривоги; нехай мене не займають різні бажання якої-небудь дрібниці чи дорогоцінної речі, але нехай я дивлюся на все, як на марнотне, й усвідомлю те, що разом з ними і я минуся.
Бо нема нічого тривкого під сонцем, де все марнота і морока духа (Муд. 1,14).
О, який мудрий той, хто так міркує!
Дай мені, Господи, небесну мудрість, щоб я вчився над усе Тебе шукати і находити, над усе Тебе розуміти і любити, а все інше пізнавати так, як воно є, за порядком Твоєї мудрості.
Дай мені вміло обминати облесну людину і терпеливо зносити противника.
Бо велика мудрість міститься в тому, щоб не давати хитати собою кожному подмухові слів і не наставляти вуха на підступну підлесливість зводителя; бо якщо вийдеться на таку дорогу, то вже йдеться далі безпечно.

           Заступницька молитва за внутрішнє зцілення іншої людини
Господи Ісусе, я благаю Тебе увійди у серце… (ім’я людини) і торкнутись тих життєвих пережитків, які потребують зцілення.
Ти знаєш…(ім’я людини) краще, ніж він/вона знає себе.
Якщо знайдеш якусь рану, торкнись її, утіш її, звільни її.
Якща він/вона почувається самотнім(ою), покинутим(ою), відкинутим(ою) людьми, подаруй йому/її через Свою відновлюючи любов нове усвідомлення своєї особистої вартості.
Ісусе, я довіряю…(ім’я людини) цілковито Тобі: тіло, розум і дух; і дякую Тобі за те, що робиш його/її знову цілісним(ою).
Дякую Тобі, Господи!
Амінь.


         Благословення для хворих
     
Хай Господь Ісус буде біля Тебе, 
щоб захищати тебе; 
в тобі, щоб берегти тебе; 
перед тобою, щоб вести тебе; 
позаду тебе, щоб підтримати тебе.
Той, Хто живе і царює навіки вічні.
Амінь .

                                           Молитва за зцілення тіла
Ісусе, твої руки і ноги були пробиті. Пробитий був також Твій бік. Усе було пробите, щоб ми могли бути зціленими, і наше тіло, храм Святого Духа, очищене. Ісусе, через Твої терпеливо знесені терпіння, зціли нас! Зціли нетерпеливість наших хворих і тих, хто доглядає за ними. Ти знаєш, як страждання може зробити нас нетерпеливими. Віднови любов до нас, щоб ми могли зносити біль так, як Ти.
Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ісусе, ти прийняв терновий вінок на голову і Тебе били по голові. Завдяки Твоїм ранам і вінкові із терня, зціли болі, які я маю в своїй голові.
Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ти закривав очі. Віднови зір сліпим.
Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ісусе, Ти слухався Свого Батька, Ти слухався Його Слова і прославляв Його Своїми устами.
Віднови наш слух і мову. Зціли німих і глухих.
Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ісусе, Своїми руками і ногами, пробитими цвяхами, зціли всякі види паралічу. Відкрий також усі стиснуті в кулаки руки.
Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ісусе, Тобі відкрили груди і пробили Твоє серце. Зціли наше хворе серце, проблеми з кровообігом, кров’ю і кістками.
Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Ісусе, ти страждав невинно. Я молюся за тих, хто страждає через байдужість безсердечних і зарозумілих. Зціли їх, Ісусе!
Ісусе, Сину Давида, змилуйся над нами!
Маріє, ми з Тобою біля підніжжя Хреста. Ти знаєш наші скорботи, проблеми і болі та як страждають наші душі. О Мати Утіхи, як я дякую Тобі, що не є один(одна)! Я дякую Тобі, що Ти зі мною у болях і на хресті. Я простягаю до Тебе свою руку, я посвячую своє життя Тобі, так щоб я міг(могла) стояти біля Хреста Твого Сина.
Мамо, ось Твої слова: «Дорогі Діти! Я хочу день за днем одягати вас у святість, доброту, послух і любов Бога, щоб ви з кожнем днем ставали красивішими і достойнішими свого Господа. Дорогі Діти, слухайте мої послання і живіть згідно з ними. Я хочу вести вас» (Междугор’є, 24 жовтня 1985р.).
О Маріє, Мати з ніжним серцем, огорни нас, приготуй нас, омий нас, щоб ми були готові служити нашому Господу Ісусу і служити один одному.
(Помоліться: «Отче наш», «Богородице Діво», «Слава Отцю»)
Хай благословення миру, любові, милосердя і духовного та фізичного здоров’я зійдуть зараз з Хреста на мене і на цілий світ! 
В ім.’я Отця, і Сина, і Святого Духа.
Амінь.

                                    Молитва за хворого
Отче. абсолютний господи нашого життя, навчи…(ім’я) серцем приймати фізичне чи моральне терпіння в дусі покладання на Твоє Провидіння, як подарунок Твоєї любові та ласки, який призначений, щоб збагатити і очистити його/її душу. Навчи його/її вільно приймати його, без жалю та завчасної злості, з великодушним серцем, яке відмовляється здаватися чи відступати у байдужій покорі, з глибокою вірою, у твердому переконанні, що Ти ведеш нас найкращою стежкою, з живою надією і впевненістю, що він прийде до ще досконалішої радості, в апостольському баченні майбутнього задля добра душ і задля великих намірів Церкви. І не тільки приймати його, але й жертвувати його, перебуваючи у рабстві любові, яка бажає завжди віддавати більше.
Щедрий Господи, я приходжу, щоб попросити Тебе за…(ім’я); я благаю Тебе, щоб Ти дав йому/їй здоров’я, цілковитого зцілення і духовного добра.
Я хочу приєднатись до тих, хто шукає Тебе у молитві, і я хочу перемогти мовчанку тих, які цього не роблять.
Я хочу принести Тобі усе моральне зло  і побоювання його/її серця та прикликати Твоє милосердя і допомогу для нього/неї.
Я приходжу, щоб попросити Твоєї допомоги для найпотаємніших сліз його/її душі, тих, про які тільки Ти знаєш і можеш утішити.
Підтримку і турботу, які відкинув брак мого милосердя до нього/неї, я хочу осягнути через свої молитви.
Я також хочу додати до свого покірного благання всю свою ревність і бажання зробити тих, хто страждає, радіснішими.
Нехай ця молитва водночас виразить моє найглибше віддавання себе, яке вчинить її ще більше вислуханою на користь хворих.
В ім’я Ісуса.
Амінь.
                            
                                                  Молитва за недужих
Господи наш, Ісусе Христе! Коли Ти ще жив на землі, до Тебе люди приносили своїх хворих, а часто й самі вони приходили до Тебе цілими громадами, і Ти немічних зводив на ноги, прокажених очищав, сліпим повертав зір, німим мову, а глухим слух, і всім тяжко недужим подавав здоров'я душі і тіла. Поглянь, Господи, у Своєму милосерді і на мене (цього, цю) хворого (хвору) Твого (Твою) раба (рабу), (ім'я), і, якщо така Твоя свята воля, поверни мені (йому, їй) здоров'я.
Та якщо здоров'я тіла могло б бути загрозою для спасіння моєї (його, її) душі, а ця недуга є дорогою, яка заведе мене (його, її) до Тебе, тоді ласкою Своєю допоможи мені (йому, їй) з відданням Твоїй святій волі, терпеливо, без скарги й нарікання переносити цю недугу. Нехай це терпіння буде мені (йому, їй) на відпущення і спокутування всіх моїх (його, її) провин та на зібрання заслуг для вічного життя. І моїм (його, її) життям, і моєю (його, її) смертю хай буде прославлене ім'я Пресвятої Тройці, Отця, і Сина, і Святого Духа, на віки вічні .  Амінь.

                                              Молитва над хворими дітьми
Господи Ісусе Христе, Ти приймав дітей і говорив, що їм належить Царство Небесне, Ти сказав, що тайни Царства Божого не були відкриті мудрим та розумним, а лише немовлятам, Ти, в’їжджаючи в Єрусалим на осляті, з радістю прийняв почесті дітей, які співали Тобі «Осанна». Тому благослови всіх, хто старається повернути здоров’я цим хворим дітям і простягни ласкаво Свою руку над цими дітьми. Нехай Твоя Церква та батьки цих дітей зрадіють поверненню до них повноти сил і з вдячним серцем прославляють Тебе на віки вічні. 
Амінь .

                  Молитва за зцілення, благодатну допомогу та прощення гріхів
Спаси, Господи, і помилуй раба Твого (рабу Твою) (ім’я) словами Божественного Євангелія Твого, прочитаного за спасіння раба Твого. Попали, Господи, терни всіх гріхів його і нехай вселиться в нього благодать Твоя, що опалює, очищає і освячує всю людину навіки. Амінь (І прочитати, стоячи, главу з Євангелія).

                                   Молитва від страху
Всемогутній Боже! Час Твоєї Слави настав: змилосердься наді мною і позбав мене великого нещастя. На Тебе покладаю мої надії. Бо сам я є немічним і грішним. Допоможи мені, Боже, і визволи мене від страху. Господи, помилуй мене. 
Амінь.

                                               Молитва від розсіяння
Розсіяний розум мій збери, Господи, і застигле серце моє очисти, як апостолу Петру, дай покаяння, як митареві – прохання, як блудниці – сльози, щоб голосно волати до Тебе: Боже, спаси мене, бо Ти Єдиний Чоловіколюбець. 
Амінь.

                                        Молитва до Пресвятої Богородиці Пантанасси
                                                 (За зцілення від онконологічних захворювань)
О Всеблагая, досточудна Богородице Пантанасса, Всецарице! Я недостойний, щоб увійшла Ти під покрівлю мою! Та, як милостивого Бога премилосердна Мати, промов слово, щоб зцілилася душа моя і зміцнилося немічне тіло моє. Маєш бо силу непереможну і могутнє кожне слово Твоє, о Всецарице! Ти за мене ублагай, Ти за мене умоли! І нехай славиться всехвальне ім’я Твоє завжди, нині і в безконечні віки. Амінь.
«Пантанасса» або «Всецариця» — це чудотворна ікона XVII cm. Перебуває вона в афонській Ватопедській обителі. Через цю ікону Пресвята Богородиця виливає чудесний дар — зцілює від онкологічних хвороб.

                                                      Молитва надії у слабості
Отче сиріт і знедолених Пристановище, Лікарю, що з легкістю приймаєш наші недуги на Себе, Преблагий Царю й Спасителю Ісусе Христе, прийми молитву від Твого (Твої) негідного (негідної) раба (раби): бо Ти прийняв молитву жінки хананеянки про її хвору дочку, і у всі дні Твого земного життя зцілював усякі недуги душевні і тілесні. Тому й зараз прошу, Пресвятий Владико, зціли мене, бо Ти милосердний і Чоловіколюбець.
Амінь.

                                                   Молитва подяки після видужання
Милосердний Господи, Ти ради нас ради нашого спасіння переніс страшні терпіння, наругу і смерть, і похорон тілом, а після Воскресіння Твого Ти всіх, хто з вірою до Тебе приходить, подаєш Твоє Безмежне Милосердя, Твою допомогу в годині смутку та немочі духовної й тілесної. Ти в усі дні життя нашого тримаєш Правицю Твою Святу над нами. Прийми ж, Милосердний і Благий Спасителю мій, Джерело життя мого, чистосердечну і безмежну подяку за Твоє Милосердя до мене, недостойного грішного слуги Твого, бо Ти повернув мені здоров’я, скріпив мої сили, підняв мене з постелі недуги і поблагословив знову ходити ногами моїми по цій грішній землі. Прийми, Сину Божий, цей мій не лукавий, а щедрий дар молитви і подяки Тобі за Твою Милість до мене і благаю Тебе: не залишай мене без опіки Твоєї, а керуй мною і життям моїм, щоб жив я за Заповітами Твоїми і чинив Святу волю Твою, і прославив Тебе, і сподобився б досягнути вічного і радісного життя в Твоєму Небесному Царстві. Поблагослови мене, щоб я там на Небі, і тут на землі вихваляв і прославляв Тебе, з Безпочатковим Твоїм Отцем, і Животворним і Святим Твоїм Духом, на віки віків. 
Амінь.

                    Молитва про те, щоб доглядати з любов'ю за хворими
Господи Ісусе Христе, Сину Бога Живого, Агнче Божий, що береш гріх світу, пастирю добрий, що положив душу Свою за вівці Свої, Небесний Лікарю душ і тіл наших, що зціляєш всяку недугу і хворобу в людях Твоїх! Припадаю до Тебе, допоможи мені недостойній рабі Твоїй. Споглянь, Многомилостивий, на діяння і служіння моє, дай мені бути вірною в малому; послужити болящим Тебе ради, носити немочі немічних, і не собі, а Тобі Єдиному догоджати в усі дні життя мого. Бо Ти сказав, Пресолодкий Ісусе: що зробите одному з братів Моїх менших, те Мені зробите. 
Так, Господи, дай мені грішній по слову Твоєму, щоб сподобилась творити волю Твою Благу на втіху і розраду хворих рабів Твоїх, що викупив їх Твоєю Чесною Кров'ю. Пошли мені благодать Твою, що зпалює в мені терня пристрастей, що покликав грішну служити імені Твоєму; без Тебе не можемо творити нічого: відвідай серце моє, щоб стояти завжди коло хворих та відкинутих; уязви мою душу любов'ю Твоєю, що все терпить і ніколи не відпадає. Тоді зможу, Тобою укріплена, подвигом добрим подвизатися і віру зберегти, навіть до останнього мого дихання. Бо Ти Джерело зцілення душ і тіл, Христе Боже Наш, і Тобі, славу, подяку, поклоніння возсилаємо нині, повсякчас і на віки віків. 
Амінь.

                Молитва до великомученика і цілителя Пантелеймона
О преславний цілителю, великомучениче Пантелеймоне! Глянь милостивим оком на людей, що перед твоєю чесною іконою моляться щиро і просять від тебе помочі й заступництва. Донеси до Господа Бога нашого щирі наші молитви і вимоли гріхів наших прощення. Ми бо через беззаконня наші не сміємо очей підвести на висоту небесну, ані вознести глас молебний до неприступної слави Божої. 
Ти ж прийняв від Христа Спаса благодать недуги відганяти, пристрасті зцілювати. 
Тож просимо тебе, не відкинь нас, негідних, що приходимо до тебе і благаємо: будь нам утіхою в печалях, зціли прелюті недуги наші, виблагай у Бога всім нам те, що для спасіння потрібне, щоб, молитвами твоїми благодать і милість отримавши, прославляли ми всякого добра Скарбницю й дарів Подателя Бога, у Тройці Пресвятій Єдиного, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. 
Амінь.

                              Молитва наодинці, що читає недужий
О великий угодниче Христовий, страстотерпче і лікарю багатомилостивий Пантелеймоне! Умилосердися наді мною, грішним рабом, почуй стогін і взивання мої, умилостив небесного, верховного Лікаря душ і тіл наших, Христа Бога нашого, нехай дарує мені зцілення від недуги, яка мене пригнічує, прийми недостойне благання грішнішого над усіх людей, відвідай мене благодатним відвідуванням, не знехтуй гріховних виразок моїх, змасти єлеєм милості твоєї і зціли мене; нехай здоровий душею і тілом, останок днів моїх, благодаттю Божою, зможу провести у покаянні та догоджанні Богові і сподоблюся прийняти благий кінець життя мого. Угодниче Божий! Ублагай Христа Бога, нехай заступництвом твоїм дарує здоров'я тілу моєму і спасіння душі моїй. 
Амінь.

                     Молитва від пияцтва св. Іоана Кронштадтського
Господи, зглянься милостиво на раба твого (ім’я), звабленого принадами черева і плотськими веселощами. Даруй йому пізнати насолоду стримання в пості і плодів Святого Духа, що їх дає піст. 
Амінь.

                        ПОДЯЧНА МОЛИТВА ЗЦІЛЕНОГО ВІД ХВОРОБИ
(Молитва святого праведного Іоанна Кронштадтського)
Коли отримаєш зцілення від якої б то не було хвороби, воздай подяку Господу наступним коротким славослів'ям:
Слава Тобі, Господи Ісусе Христе, Сине Єдинородний Безпочаткового Отця, єдиний зціляючи всяку недугу і всяку неміч у людях (Мф. 4, 23), як помилував мене єси грішного та визволив єси мене від хвороби моєї, не попустив їй розвитися й умертвити мене за гріхами моїми. Даруй мені віднині, Владико, силу непохитно творити волю Твою на спасіння душі моєї окаянної і на славу Твою з Безпочатковим Твоїм Отцем і Єдиносущним Твоїм Духом, нині і повсякчас і навіки вічні. 
Амінь.

                 Молитва до великомученика і цілителя Пантелеймона
                                  (преосвященного Ієремії Пустельника)
Святий великомученику і цілителю Пантелеймоне! Моли Бога за нас і не допусти далі залишатися у нас хворобам, якими хворіємо душею і тілом! Зціли ті виразки і струпи, які заподіяні нам пристрастями нашими.
Недугуємо ми лінню і розслабленням - зціли нас. Недугуємо потягом чи пристрастями до земних речей - зціли нас. Недугуємо, о святий Пантелеймоне! Недугуємо забудькуватістю: про діло спасіння, про наші гріхи і немочі, про наші обов'язки - зціли нас. Недугуємо злопам'ятністю, гнівливістю, ненавистю - зціли, о цілителю Свято-Афонський і всесвітній. Недугуємо заздрощами, гордістю, зарозумілістю, вихвалянням, при всій убогості і непотрібності - зціли нас. Недугуємо багатьма і різноманітними приступами плотолюбства: черевонадмірністю, нестриманістю, об'їданням, сластолюбством - зціли нас. Недугуємо сонливістю, багатослів'ям, марнослів'ям, осудженням - зціли нас, о святий Пантелеймоне! 
Недугують наші очі гріховним баченням, недугують наші вуха слуханням пустослів'я, злослів'я, обмовляння - зціли нас. Недугують руки нерозташуванням до молитовного діяння і до подавання милостині - зціли нас. Недугують наші ноги небажанням поспішно йти у храм Господній і прагненням ходіння до стогнів і до відвідування будинків світських - зціли нас. Недугує, дуже недугує язик наш, уста наші: пустослів'ям, марнослів'ям, злослів'ям, відвертаючись від молитвослів'я і славослів'я, або промовляючи їх недбало, розсіяно, без уваги, без розуміння - зціли нас, о милостивий! Від голови до ніг недугуємо ми: недугує в нас розум незрозумілістю, нерозумністю і безумством; недугує в нас воля, відвертаючись від святих занять і прагнучи до справ шкідливих і богопротивних; недугує в нас пам'ять, яка забула наші згрішення і тримає в собі невтратно згрішення і зневажання ближніх наших; недугує у нас уява, не вміючи і не бажаючи живо уявляти нам нашу смерть, вічну муку грішних, блага Царства Небесного, Божий гнів, хресні страждання Христові, Його розп'яття - зціли нас, о святий Пантелеймоне!
Все в нас недугує. Недугує і душа наша вся зі всіма її силами і здібностями. Недугує і тіло наше все зі всіма його членами. Зціли нас, о святий Пантелеймоне, цілителю безплатний і велелюбний лікарю, слуга Пресвятої Богородиці, і не залиш наше окаянство у недугах і немочах: нехай зцілюся твоєю благодаттю, прославлю Пресвяту Трійцю, Отця і Сина і Святого Духа і Пресвяту Богородицю, Яка тебе на служіння недужим посилає, і буду дякувати твоїй, о святий Пантелеймоне, цілющій святині навіки. 
Амінь.

                                              
                                     

 

                              




Немає коментарів:

Дописати коментар